Taekwonda Milli Takım Antrenörü Başar'dan özel açıklamalar

Taekvondo Milli Takım Antrenörü ve Başar Spor Kulübü'nün Başkanı Süleyman Başar'la özellikle son yıllarda ve Avrupa kupasında önemli başarılara imza atmış Türkiye Taekwondo Milli Takımını ve Taekwondo'yu konuştuk. Gazeteci Hakan Özen'e çarpıcı açıklamalarda bulunan deneyimli Antrenör Taekwondo'nun bir disiplin ve savunma sporu olduğunu belirtti.

Taekwonda Milli Takım Antrenörü Başar'dan özel açıklamalar

Özellikle son yıllarda Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonalarında önemli dereceler elde eden Türkiye Taekwondo Milli Takım Antrenörü Süleyman Başar Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegesi ve Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen'in röportaj konuğu oldu. Türkiye'de amatör spor branşları arasında en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip branşın Taekwondo spor dalında bulunduğunu kaydeden Başar, “Bir Uzak Doğu sporu olan Taekwondo, Güney Korenin ata sporudur. Ülkemizde 1964 yılından itibaren yapılmaya başlanmış ve Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre ülkemizde Taekwondo branşında ; kadın 143 Bin 5 , erkek 295 Bin 797 lisanslı sporcu bulunmaktadır. Türkiye Taekwondo Federasyonu’na bağlı 3442 antrenör , 5401 hakem bulunmaktadır” dedi.

BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK

“Taekwondo 2000 yılından itibaren resmi branş olarak Sidney Olimpiyatlarında yerini alırken; son 2016 Rio Olimpiyatlarında sporcumuz Nur Tatar bronz madalya alarak Ülkemizde kadınlarda tek madalya alan sporcu olmuştur” diyerek sözlerine devam eden Başar, “2017 son Yıldızlar Avrupa Şampiyonası Mısır’da gerçekleştirildi. Antrenörlüğünü yaptığım Yıldızlar Taekwondo Milli Takımımız bu şampiyonada, ülkemiz adına takım halinde ikincilik kupasını kaldırarak büyük bir başarıya imza attı. 2018 Yılında Rusya’da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonasında Bayan Takımımız Teknik Direktörümüz Ali Şahin'in idaresinde Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarı elde ederek şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bu başarılarımızın süreceğine inanıyorum. Yeter ki bizlere güven devam etsin ve teakwondo sporuna daha çok destek verilsin” şeklinde konuştu.

TAEKWONDO SADECE SPOR DALI DEĞİLDİR

“Taekwondo branşında Antrenörler; özel okullar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı kurslar, belediyeler, resmi kurumlar, özel kulüpler, halk eğitim merkezleri, Milli Eğitime bağlı okullarda teşkilatlanmışlardır ve bu kurumlarda faaliyet göstererek geleceğe insan yetiştirirler” diyen Taekwondo Milli Takım Antrenörü Süleyman Başar, “Taekwondonun insanlar üzerinde fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik etkileri bulunmaktadır. Taekwondo yapan çocuklarda toplum bilinicini geliştirerek ortak hareket etmeyi öğrenirler. Kurallara uyma ve sistemli hareket etme alışkanlığı yerleşir. Grup piskolojisi ile hareket edeceği için gurur ve kibir gibi insani olmayan duygular içerisine girmez. Alçak gönüllü ve mütevazi bir kişi olarak yetişir” ifadesinde bulundu.

SPORUN İÇİNDEN GELEN BİR BAŞKANA SAHİBİZ

Taekeonda Milli Takımı'nın başarıya ulaşmasında en büyük paylardan birinin sporun içinden gelen Taekwondo Federasyon Başkanı Metin Şahin'in olduğunu kaydeden Başar, “Fedrasyon Başkanımız Sayın Metin Şahin'in 1973 yilinda Cimnastikle başlayan spor hayatı 1975 yilinda Taekwondoyla devam etti. 1982 yılındaki Türkiye Şampiyonluğunun ardından, 1983 yılında milli takıma sporcu olarak girdi ve uzun yıllar milli takım kaptanlığı yaptı. Bir çok kez çeşitli medya organları tarafından yılın sporcusu seçilen Sayın Metin Şahin, uzun yıllar dünyanın en başarılı sporcuları arasında yer aldı. 2003 yılı Kasım ayında Taekwondo Federasyon Başkanlığı görevine gelmesinin ardından, 2004 yılı Ağustos ayında Dünya Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.2005 yılı Mayıs ayında yapılan WTF olağanüstü Kurulunda yeniden Dünya Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine ve Dünya Taekwondo Federasyonu Gençler Komitesi Başkanlığına seçilen Şahin, 25 Ekim 2007 tarihinde Azerbaycan’da yapılan Avrupa Taekwondo Birliği Yönetim Kurulu Seçimlerinde de Avrupa Taekwondo Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine ve Balkan Ülkeleri Taekwondo Birliği Başkanlığına seçildi. Bu vesileyle Federasyon başkanımıza ve onun nezdinde tüm Federasyon yöneticilerimize destek ve teşviklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Manisalı genç işadamları Ukrayna ile ticari bağ kuruyor